marți, 21 aprilie 2015

Canary Wharf


Canary Wharf este un important şi modern cartier de afaceri și financiar, situat în estul Londrei, unde lucrează peste 100.000 de persoane. Aici se găsesc spaţii comerciale şi numeroase birouri, găzduind sediile mondiale sau europene a unor bănci, companii și organizații internaționale, centre mass media  (Barclays, Citigroup, Clifford Chance, Credit Suisse, Infosys, Fitch Ratings, HSBC, JP Morgan, KPMG, MetLife, Moody, Morgan Stanley, RBC, Skadden, State Street, Thomson Reuters). 
Clădirile moderne de aici, o mulțime de zgârie-nori, sunt unele dintre cele mai înalte din Europa, diferind mult de imaginea veche, tradițională a Londrei. 
Cartierul Canary Wharf este situat pe locul vechilor docuri aparținând West India Docks, închise în 1980. Numele de Canary Wharf provine de la dana nr. 32, cheiul West Wood Quay din Import Dock, unde se făcea comerțul cu fructe din Insulele Canare în anii 1800. Construcția centrului financiar și de afaceri a început în 1988. 
Arhitectura modernă, canalele mai degrabă pitorești, bărcile și iahturile, care ocazional mai vizitează docurile, fac din Canary Wharf un loc care merită vizitat.  

Foto: Horea Bedelean și Victor Bedelean






















































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu